Johan Batsh
(1676/1677-1757)
Riborg
(1679/1680-1763)
Frederik Pedersen Svane
(1710-)
Catharina Maria Batsh
(1710/1711-1789)
Johan Frideric Svane
(1736-1757)

 

Familie

Johan Frideric Svane

  • Født: 1736, Christiansborg, , , Ghana
  • Død: 1757, Havrebjerg, Løve, Holbæk, Denmark i en alder af 21 år
  • Begravet: 1757, Havrebjerg, Løve, Holbæk, Denmark

  Notater:

Han var parrets eneste søn:

Fredrik Svane tog tilbage til Afrika med sin danske kone og fik arbejde som degn og skriver i den danske koloni på Guldkysten. Efter et par år rejste konen hjem til Danmark, hvor hun slog sig ned hos Elias Svane med sin søn.

Mange danske embedsmænd og soldater blev forfærdet over at opdage, at mulatten Frederik Svane var blevet gift en hvid kvinde. Den nu gravid Cathrine blev udsat for så stor chikane, at hun var tvunget til at vende tilbage til Danmark med deres eneste barn, Johann Frederik. Frederik Svane gik straks i gang med at få en tilladelse til at vende tilbage til sin familie i Danmark.

Christian Jacob Protten og Frederik Svane havde ændret sig markant efter deres ophold i Danmark, og de vendte da også tilbage til Afrika som lidenskabelige aktivister klar til at kæmpe for en sag.

Frederik - Africanus - fandt en afrikansk kvinde at leve sammen med og havde periodevis økonomisk og social fremgang, men han blev involveret i forskellige intriger og blev derfor en tid sat i fængsel af guvernøren.

Til sidst opgav han tilværelsen i Afrika og rejste tilbage til Danmark, hvor han igen fandt sammen med Cathrine Marine Badsch og efter en rum tid - og en del besvær - opnåede at blive degn og skoleholder i Havrebjerg, der hørte til ét af Baron Holbergs godser, Brorupgaard.